ovt-logo2010-ZWART.bmp

Klik hier door voor  ICT Service Management Trends 2011

Klik hier door om te lezen hoe je in het bezit kunt komen van de promotiecode APR

CR Marketing- en Sales ToolBox™ is ook een aanrader θ

 

 

Ga hier direct naar versie 1.2b (sup16a) van de OnderhandelingsVaardigheidsTest.NL θ

 

 

 

1. Waarom deze test en wie zijn de samenstellers?

 

 

 

 

 

Lees hier wat anderen reeds teruggekoppeld hebben van hun eigen APR θ

Je hebt belangstelling voor het onderwerp persoonlijke onderhandelingsvaardigheid en je wilt

meedoen aan de test.

 

Voor deze test heeft Basjan Mol (TSC Commercial Relief) de samenwerking gezocht met Anne Garlich, die werkzaam bij op de Global Sourcing afdeling van een Nederlandse multinational. In het kader van zijn Bedrijfskunde opleiding aan de Open Universiteit heeft hij in de periode november 2003 - maart 2004 een gedragsonderzoek uitgevoerd naar de effectiviteit van onderhandelen per soort beroepsgroep. De resultaten zijn inmiddels bekend en kunnen worden nagelezen op de EXPERT pagina van deze website. Anne heeft in februari 2006 besloten om dit onderzoek als basis te laten dienen voor zijn afstuurproject. Anne heeft medio 2006 zijn studie succesvol afgerond. De bevindingen zullen in de 2.0 versie van de test worden opgenomen.

 

Het is mogelijk om op een onafhankelijke, informele en coachende wijze de persoonlijke analyse te bespreken. Lees hier verder over die mogelijkheid. Tevens is er binnenkort de Skype jittCOACH.

 

 

Je kunt het doen van deze test beschouwen als een eerste stap in het meten van je persoonlijke effectiviteit en het verkrijgen van handvatten om in de toekomst nog beter te kunnen onderhandelen met je klanten, collega's, je manager(s), toeleveranciers, advocaten en anderen…

 

2. Hoe zijn de test vragen tot stand gekomen?

Anne en Basjan hebben zelf de vragen samengesteld. Ze hebben hiervoor gebruik gemaakt van de publicaties van en contacten met Prof.dr. Willem F.G. Mastenbroek, gepensioneerd hoogleraar Economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en nog steeds firmant bij de Holland Consulting Groep. Mastenbroek is onder meer auteur van het standaard wetenschappelijk werk Onderhandelen.

 

Willem Mastenbroek heeft de 24 vragen van de OnderhandelingsVaardigheidsTest.NL beoordeeld en beschouwt deze als relevant voor het meten van de effectiviteit van persoonlijke onderhandelingsvaardigheden.

 

 Anne en Basjan pretenderen (vooralsnog) geen diepgaande wetenschappelijke analyse-instrument te hebben samengesteld. Ze zijn erop uit om praktische handvatten aan te reiken aan een ieder die de wens heeft zichzelf te willen verbeteren op dat boeiende onderwerp van onderhandelen.

3. Hoeveel tijd neemt het invullen van de test in beslag?

De test duurt ongeveer 7 minuten. De administratieve afhandeling ongeveer 3 minuten.

4. Is je privacy gewaarborgd?

Jazeker. 100%. Als bezoeker van deze website. Lees daarvoor hier het 'privacy statement'.

Wil je deze test niet doen om privacy redenen? Reageer dan direct per e-mail!

5. Wat zijn de Test Invul Tips?

De vragen werken met een "beslist niet" en "beslist wel" schaalverdeling die er zo uit ziet:

 

OVT schaalverdeling

 

Alleen snelle spontane antwoorden op de 24 vragen geeft richtinggevende informatie over je persoonlijke effectiviteit. Denk gewoon eens terug aan je laatste drie vergaderingen met onderhandelmomenten over de afgelopen twee maanden. Roep de sfeer en inhoud weer bij je op. Wees vooral oprecht naar jezelf. Doe ik echt zo?......... SUCCES!

 

© 2002-2011 – OnderhandelingsVaardigheidsTest.NL is een

productie van TSC CommercialRelief

Alle rechten voorbehouden. Privacy

* redactie@onderhandelingsvaardigheidstest.nl